Bitki yetiştirmenizi kolaylaştıracak 5 öneri

07-12-2021 14:23
Bitki yetiştirmenizi kolaylaştıracak 5 öneri

Evinizde ya da bahçenizde bir şeyler yetiştirmek istiyorsunuz ancak her şey size karmaşık mı geliyor? Öyleyse tüm aşamaları basitçe çözmeniz için 5 önerimiz var.

  • Bitki yetiştirmek için ille de büyük bir bahçeye ya da terasa ihtiyacınız yok. En minik mekânlarda bile bir şeyler yetiştirmek mümkün. İlk etapta tohumlarınızı çimlendirmek için öyle büyük saksılar edinmenize gerek yok. Eliniz altındaki eski bir bardak, yumurta kartonu, sepetler, küçük kovalar da saksı olarak iş görecektir. Böylece hem yerden tasarruf eder hem de eski eşyalarınızı bitki yetiştirmek için geri dönüştürmüş olursunuz. Bu minik üretim alanlarını her yere kolay taşıyabileceğiniz için bitkilerinizin sevdiği ışıklı ortamı da deneyerek keşfedebilirsiniz.
 
  • Tohumlarını ıslak olup olmadığını bilmek için ıslak bir kağıt havlu üzerinde test edin. Hâlâ iyi olduğundan emin olmak için bunu eski tohumlarınızla yapabilirsiniz.
  • İşe tohumdan çiçek yetiştirmekle başlamak hem keyifli hem de çok daha ekonomik olacaktır. Yapı marketlerden veya hobitar.com’dan tohum paketlerini satın alabilirsiniz. 
  • Bahçenizde çiçek yanında meyve ve sebze de yetiştirebilirsiniz. Marketten satın aldığınız sebze- meyvelerin çekirdek ve köklerini kullanarak yetiştiricilik yapmaya hemen başlaya bilirsiniz. Ya da hobitar.com’un farklı meyvelere ait tohum paketlerinden satın alabilirsiniz. Böylece kısa sürede sebze ve meyve yetiştirebilirsiniz.
  • Bahçecilik ekipmanlarını e- ticaret sitelerinden karşılaştırmaları olarak alabilirsiniz. İlle de çok pahalı ürünler seçmeniz gerekmiyor. İlk etapta ihtiyacınız olan araç- gereçlerle işe başlayın deriz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.