Dünyanın En Güzel 10 Çiçeği

09-03-2022 10:43
Dünyanın En Güzel 10 Çiçeği

Dünyanın en güzel çiçeği sizce hangisi? Olağan üstü güzellikleri ile çiçekler kendilerine ait dile sahiptir. Doğum günleri, cenazeler, düğün, mezuniyet törenleri vb. Gibi özel günlere yakışan çiçekler de taşıdıkları anlamlar nedeni ile farklılık gösterir. Dünyanın en güzel 10 çiçeği ve onların özel anlamlarını sizler için derledik. İşte karşınızda en güzel çiçekler...
Çiçekler koku ve görünüşleri ile birbirlerinden ayrılır. Ancak çiçeklerin taşıdığı anlamlar da onları özel ve güzel kılar. 

1. Güller

Tüm zamanların en sevilen ve en güzel çiçekleri arasında yer alan gül, yapraklarının ve kokusunun güzelliği ile daima en’ler arasında yer alır. Aşkın, başarının ve mükemmelliğin sembolü sayılan gülün 100’den fazla türü bulunur. Geleneksel bir gül, dikenli uzun bir sap ile genellikle koyu kırmızıdır. Ancak farklı güller farklı şeyleri sembolize eder; Sarı gül, dostluk, olgun aşk ve sevinci sembolize ederken beyaz güller kutsallığı, saflığı, huzuru ve gizli hayranı simgeliyor. Kırmızı gül, ölümsüz aşk ve tutku sembolize eder ve pembe gül şifa, masumiyet ve ilk aşk için uygun görülür.

 
 

2. Laleler

Dünya çapında en beğenilen çiçekler arasında yer alan laleler, yeniden diriliş ve kararlılığın sembolü olarak görülür. Laleler 109 türe sahiptir, her bir çiçekte 6 yaprak vardır ve birbirinden belirgin bir şekilde ayrılmışlardır. Laleler kırmızı, pembe, sarı, turuncu ve mor gibi çeşitli renklere sahiptir. Sarı laleler neşe, beyaz laleler bağışlanmayı sembolize eder. Mor lale, kraliyet ailesiyle eşanlamlıdır ve kırmızı laleler derin aşkı simgelemektedir. Siyah kadifemsi lalelerin merkezinin ise bir sevgilinin kalbini temsil ettiğine inanılır. Çiçeklerin anlamlarını analiz edenler laleleri 11. Evlilik yıldönümünün çiçeği olarak uygun görürler.

 

3. Orkideler

En güzel çiçeklerden söz ederken orkidelerden bahsetmemek olmaz. Orkide, yaklaşık 880 cins ve 250 bin farklı tür ile güzel ve narin çiçeklerdendir. Geometrik şekilli yaprakları ile klasik çiçek görünümünden ayrışırlar. Bu farklılıkları onlar daha sıra dışı ve egzotik kılar. Orkideler sevginin, lüksün, güzelliğin ve gücün çiçeği olarak bilinir. 14. evlilik yıldönümü için verilebilecek ideal çiçek olarak belirlenmiştir. Pembe orkideler saflığı, beyaz orkide çiçekleri ise sempatikliği temsil eder ve birine jest yapmak istediğinizde tercih edebilirsiniz.

 
 
 

4. Ayçiçekleri

Ayçiçeği ilk olarak Orta ve Güney Amerika'da yetiştirildi. Çiçeklerinin güzelliğinin yanı sıra faydaları ile de öne çıktı. Yağı için yetiştirilmesinin yanında dekorasyon amaçlı da kullanılır. Ayçiçeklerinin neşeli yüzleri güneşi, sıcaklığı, mutluluğu, hayranlığı ve uzun ömürlülüğü sembolize eder. Onlar 3. yıldönümü çiçeğidir ve kesinlikle dünyanın tüm güzel çiçekleri arasında en sevilenler arasında sayılır.

 
 
 

5. Lilyumlar

Lilyum çiçekleri cenaze törenleri için en yaygın kullanılan çiçeklerdir, çünkü ayrılanların ruhlarındaki masumiyeti sembolize ederler. Sempatinin, asaletin ve saflığın sembolü olan lilyumlar, Meryem Ana'nın saflığı ve iffetinin de simgesi olarak görülür. Pembe lilyumlar servet ve refahı temsil ederken, Peru zambakları arkadaşlık ve özveriyi temsil eder. Bu güzel çiçekler her zaman bulunduğu ortama huzur getirir.

 
 

6. Nergis

Nergis çiçeği dünyada bahar ile eşanlamlı görülür. Nergis, yenilenme, tazelenme ve yeni başlangıçları temsil eder. Acı çeken ve mutsuz bir insana cesaret ve umut getirdiğine inanılır.
Dürüstlüğü ve bağışlamayı ifade eder. Çinliler bunu genellikle bir servet sembolü olarak görür ve nergisler çiçek açtığında bunu kutlarlar. Tek çiçek olarak hediye verilen nergisin talihsizlik, buket olarak hediye edilen nergisin ise mutluluk getirdiğine inanılır.

 

 

7. Kadife çiçeği (Marigold)

Kadife çiçeği en popüler ve yaygın yetiştirilen çiçeklerden biridir. Çiçekler altın, turuncu, beyaz ve tabii sarı gibi farklı renklere dönüşür. Kadife çiçekleri, pozitif anlam taşıması beklenen güneş ışığı ile ilişkilidir. Bununla birlikte, çiçeğe daha negatif anlamlar da yüklendiği görülür. Örneğin kadife çiçeği kıskançlık, zulüm, keder ve üzüntüyü de sembolize edebilir. Bazı kültürler bu çiçeği ölümle ilişkilendirir.

 
 

8. Dalya (Yıldız çiçeği)

Yıldız çiçeği Meksika'nın ulusal çiçeklerindendir. 30'dan fazla türe sahip dalya, Basteraceae cinsine aittir. Yıldız çiçeği, bronzdan kırmızıya ve beyazdan mor renklere kadar geniş bir renk yelpazesine sahiptir ve yıl boyunca yetiştirilebilir. Kendi içinde bir dizi anlamlar taşıyanyıldız çiçekleri, onur ve zarafetin duygularını ifade eder. Bu, sonsuza dek sürecek bağlılık ve güçlü bir bağın sembolüdür. Bu nedenle, dalya genellikle sevgiyi ve evliliği kutlamak için çiçek süslemelerinde kullanılır.

 
 

9. Lotus (Nilüfer) çiçeği

Nilüfer bitkisi, Nillumbik cinsine aittir ve pek çok eski kültürde sembolik önem taşır. Nilüfer çiçeğinin anlamı yeniden doğuş ve kutsallığı ifade eder. Budizm’de konuşma ve zihnin saflığının bir işareti olarak görülür ve ruhsal uyanış ve aydınlanma anlamına gelir.

Hinduizm'de nilüfer çiçeği güzellikle ilişkilidir ve bir kişinin manevi gerçekliğe nasıl uyanabileceğini temsil eder. Mısır'da lotus güneşi korur. Nilüfer ile ilgili en çarpıcı özellik, bataklıklarda yetişmesine ve yaprakları içine dönmesine rağmen, bir sonraki gün çiçeklerin yine temizlenmesidir.

 
 
 

10. Glayör (Kılıç çiçeği)

Glayör bitkisi uzun boyludur ve üzerinde birden fazla çiçek barındırır. 4 metre boyunda olabilirler. Ağırlıklı olarak Güney Afrika, Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilir. Bu çiçek, beyaz, pembe, mor, sarı, turuncu, yeşil ve somon gibi çeşitli renklerde açar.

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.