Hangi Saksı Çiçeği Ne Kadar Işık İster?

21-12-2021 13:33
Hangi Saksı Çiçeği Ne Kadar Işık İster?

Güneş ışınlarının ne miktarda ve nasıl geldiği saksı bitkilerinin gelişimini etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Saksı çiçeklerinizin ihtiyaç duyduğu ışık miktarını öğrenerek onları doğru yerde yetiştirebilirsiniz.

Doğru ve yeterli güneş alan bitkiler iyi fotosentez yapar ve sağlıklı gelişirler. Ancak her bitkinin ihtiyaç duyduğu ışık miktarı farklıdır. Eğer hangi bitki ne oranda ışığa ihtiyaç duyar, ışık kaynağına ne kadar uzaklıkta olmalıdır bilirseniz bitkilerin ihtiyacına daha rahat cevap verebilirsiniz. Sonuç elbette sağlıklı yapraklar ve harika çiçekler olacaktır.

  • Salon palmiyesi ve barış çiçeği en az ışık isteyen bitkiler arasındadır. Dolayısı ile bu bitkilerinizin saksılarını direkt güneş alan cam önlerinden uzakta bir yere taşımalısınız. Az ışık seven bitkiler ve ışığa olan uzaklıklarına ilişkin bilgileri listemizde bulabilirsiniz.
  • Salonların vazgeçilmezi begonya, kaynanadili ve kauçuk ağacı gibi bitkiler orta derecede ışık isterler. Evinizde bulundukları yöne göre ışığa olan mesafelerini doğru ayarlamak gerekir. Listemizde orta derecede ışık seven bitkilere ait bilgileri bulabilirsiniz.
  • Kaktüs, kraton, mum çiçeği gibi türler ise ışığı en çok seven bitkilerdir. Bu bitkiler güneş ışınları ile hayli barışık olduğu için onları evinizin en çok ışık alan yerlerinde misafir etmelisiniz. Listemizde bol güneş seven bitkilerin listesini görebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.