Kış mevsiminde bahçecilik yapılabilir mi?

10-12-2021 11:14
Kış mevsiminde bahçecilik yapılabilir mi?

Nelere dikkat edilmeli?

Kış bahçeleri, tipik bahar ve yaz bahçelerine göre daha fazla korumaya ihtiyaç duyar. Don olayları bahçeniz için tehdit oluşturabilecekken, eğer her yıl yoğun olarak kar yağışı alan bir bölgedeyseniz, bu bahçenizin daha fazla hazırlığa ihtiyaç duyacağı anlamına gelir.

Öncelikle kar yağışının etkili olduğu dönemlerde evden dışarı çıkıp çıkamayacağınız üzerine düşünmek iyi bir başlangıç olacak. Bu hem bahçenizin ihtiyaçlarının karşılanması hem de ürünlerin hasadı bakımından son derece önemli. Bununla beraber iyi habere gelecek olursak, çoğu haşere kış uykusuna yattığından, zararlılarla daha az problemler yaşayacağınızın garanti olduğu söylenilebilir.

Bakımı nasıl yapılır?

Ne tür bahçecilik yaparsanız yapın, ilk olarak düşünmeniz gereken bahçenin konumu, kış bahçeleri için de aynı derecede önemli. İkinci olarak üzerinde durulması gereken konu ise güneş ışığı. Kış aylarında yetişen sebzeler, yazın yetişenler kadar güneşe ihtiyaç duymasa da yine de güneş ışığı, bitki gelişimi için temel bir etken.

Kış bahçenizi nasıl koruyacağınız konusunda ise şeffaf naylon örtüler imdadınıza yetişebilir. Tabii bitkilerin gelişimi için şeffaf örtü gibi tedbirler yeterli olmayacak. Güneş ışığının bitkilere ulaşabilmesi için bahçenizde kalıplaşmış kar tabakalarının da temizlenmesi de gerek.

 

 

Neler yetiştirilir?

Peki kış bahçelerinde neler yetiştirebilirsiniz? Aslında bu soru "hasat için sıcak günlere ihtiyaç duymayan herhangi bir şey” olarak yanıtlanabilir. Bahçecilikte ideal ürünler olan domates ve biberler bu tanımın dışında kalsa da salatalar için kullanabileceğiniz yeşillikler; havuç, turp, pancar gibi kök sebzeler; taze soğanlar ve hatta brokoli gibi sebzeler doğru tercihler olabilir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.