Toprakla uğraşmak için en iyi 8 alet

15-12-2021 10:51
Toprakla uğraşmak için en iyi 8 alet

Bahçenizdeki toprağı gevşetmek yorucu bir iş olabilir. Üstelik bu yoruculuk, bahçenizin büyüklüğüne ve bahçedeki toprak yapısına göre daha da fazla artabilir. Ancak toprakla uğraşırken iş yükünüzü hafifletmek için bu aletleri mutlaka edinin.

Çapa

Düzinelerce farklı şekil ve ebatta olan çapalar, toprağı hazırlamaktan taramaya ve yetiştiriciliğe kadar birçok işleve sahip.

Kazma

Toprağınız kayalık ve ağaç kökleriyle doluysa, kazma sizin için olmazsa olmazlardan. Küçük kayaları ve sert toprak parçalarını ufalamak için bu geniş bıçağı kullanabilirsiniz.

Tırmık

Çelik bahçe tırmığı ile çelik ya da bambudan yapılmış yaprak tırmık… Muhtemelen tırmığın her tipinden bir tane isteyeceksiniz. Bahçe tırmıkları zemini düzleştirmek ve yüksek yataklar hazırlamak için birebir. Yaprak tırmıklara ise tohum yatağının üzerindeki malçları hafifçe yaymak ve hazırlanmış toprağı hafifçe yaymak için ihtiyacınız olacak.

Kürek

Kompostu çıkarmak, sert zeminde kesmek ve dikim için delikler açmak amacıyla kazmak için kullanabileceğiniz yuvarlak kenarlı küreğe sahip olmalısınız.

Bahçe beli

Keskin kenarlı bir bahçe beli, çim kesme işleminizi kolaylaştırır. Aynı zamanda yeni yataklar veya kenarlar kazmak ve sınırlar hazırlamak için de kullanabilirsiniz.

Bahçe çatalı

Dört adet düz veya hafif yuvarlak dişleriyle asıl görevi toprağı kesmek. Ancak aynı zamanda malzemeleri toprağa karıştırmak ve kök ürünlerini hasat etmek için de kullanılabiliyor.

Mala

Bu minyatür kürekler, küçük bitkiler ile soğanları için çukurlar kazma ve istenmeyen yabancı otları temizleme açısından mükemmel.

Eller

Hiç şüphesiz toprakta çalışırken kullanacağınız en önemli araçlar elleriniz olacak. Yukarıda listelenen araçların çoğunu kullanırken bahçe eldivenleri giyerek ellerinizi mutlaka koruyun.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.